
Dnešní rybařina dost smrdí. Všechny ty olihně, krilly a krevety či další příchutě jsou docela strašné. Rybám to chutná, nic proti. Do dnešní propagační rubriky mě ale napadlo napsat něco o příjemnějších záležitostech.
Trochu jsem se aktuálně vrátil do dětství, což byl čas, kdy rybařině dominovaly omamnější vůně. Nedávno jsem dělal objednávku u Páryse, tak jsem si do košíku jako vždy přidal i nějakou tu drobnost.
A do oka mi padlo rohlíkové boilies v příchuti Anýz od Chytila. To je přesně ta vůně, která byla dřív u vody tak častá.
Úplně levný to nebylo, za 32 gramů 14 mm kuliček jsem vypláznul skoro devět pětek. Kuliček jsem uvnitř po otevření napočítal dohromady 21. Hlavní výhodu těhle nákupů vnímám v tom, že mám nástrahu, kterou můžu dát do skříně a zapomenout na ni. Když si usmyslím, že jdu na ryby, tak stačí popadnout a nemusím se po ničem shánět ani krást poslední housku, která doma zbyla od snídaně.
Rohlíkáč je navíc dobrý v tom, že na rozdíl od boilie a pelet je to hodně univerzální a rychlá nástraha na všechny možné druhy ryb.
Rovnou to zkrátím, abyste si nemysleli, že teď přijde recenze se spoustou chycených ryb. Balík došel v pondělí, včera jsem měl trochu času tak jsem vyrazil na Džbán, což je blízký revír, kde se ale nesmí krmit a moje úlovky tam jsou dost o náhodě.
Hodil jsem to blíž od břehu k rákosu, tam je občas dobrá šance na amura. Ale asi nebyl ten správný čas. Však taky byla větší kosa a studenější vítr než před měsícem – je potřeba si najít výmluvu. Podle očekávání za 3 hodiny čistá nula. Pár potahů jsem měl na rozpustné boilies na druhém prutu a tím to skončilo.
Na druhou stranu, tahle nástraha, založená na lisovaném pečivu, fakt nepotřebuje dokazovat, že na ni ryby berou. Kdybych potřeboval nafotit ryby tak jedu někam, kde se alespoň cejn nebo tloušť dá vyšašit téměř na cokoliv i když je teď období tření.
Rohlíkové boilies jsou jednou z těch nenápadných, ale o to účinnějších nástrah, které si rybáři už léta nemohou vynachválit. Jejich obliba rozhodně není náhodná. Díky tomu, že jsou vysušené a připevněné na šňůrce, nabízejí mimořádně praktické nastražení bez zbytečného zdržování. Stačí zavěsit za háček a jste připraveni k náhozu. Rychlé, snadné a hlavně efektivní. Nepotřebujete vymýšlet žádný složitý návazec ani dělat vlasový přívěs.

Nemusíte si vybírat zrovna anýzovou variantu. Díky široké paletě barev a příchutí si vybere každý podle cílové ryby, typu vody i osobních preferencí.
A pokud chcete opravdu vytřískat maximum, můžete zkusit dip, například kombinaci tekutého a práškového. (Stejná firma nově dělá přímo speciální dip na rohlíkáče). Takto připravená nástraha bývá pro ryby doslova magnetem, pokud tedy na místě jsou a chtějí žrát.

Nabídka rohlíkáčů od Chytila potěší jak příznivce sladkých, tak masových příchutí. Od medu, kukuřice nebo ananasu přes česnek, halibuta a tygří ořech až po švestku, scopex či legendární Robin Red – každá varianta je unikát. Ať už cílíte na bílou rybu, kapra nebo třeba amura, tyto kuličky by ve vaší výbavě rozhodně neměly chybět.
Tyhle rohlíkáče prodávají skoro všude. Já to koupil od Páryse za 89 Kč.
Další články ke čtení:
Černý trh s trofejními rybami v Maďarsku vzkvétá. Mafie dodává kapry soukromým rybníkům
Výprodej přívlače: Spintaily od Berkley v akci
Podseknutý tolstoj 60 kg z Dunaje (video)
Mam vyzkouseno vanilku a cesnek.Funguje to ryby na to berou.Cena super.