Video: pytláci to rozjeli ve velkém na rybníce uprostřed sídliště, vzali si i člun

V Praze existuje sídliště Stodůlky, které se kromě paneláků vyznačuje také velkým parkem s rybníkem. Právě na tomto rybníce se poslední dobou často pytlačí. Dokazují to opakované zásahy MP Praha, která zde letos zadržela již několik pytláků.

Jedna dopadená dvojička zde chytala dokonce ze člunu.

Pražští strážníci zadrželi hned během jednoho dne dvě skupiny nelegálních rybářů, kteří se pokoušeli lovit ryby ve Stodůleckém rybníku na Praze 13. První skupina mužů byla přistižena brzy ráno, když je projíždějící hlídka překvapila.

Pytláci byli tak zaskočeni, že jedinou jejich reakcí bylo vhození vlasce do vody a hra na blbce. Strážníci nicméně nakonec donutili jednoho z nich vytáhnout inkriminované rybářské náčiní z vody. Případ správnímu orgánu k dalšímu řešení.

Druhá skupina vyrazila na rybolov večer a přinesla si s sebou nafukovací člun, díky kterému je mohli při lovu pozorovat a udat všichni, kdo mají na sídlišti okna orientovaná směrem k rybníku.

Jejich počínání tak bylo brzy nahlášeno na linku 156. Po příjezdu hlídky oba rybáři zpanikařili – jeden hodil vlasec do vody a druhý se snažil rychle vypláchnout igelitovou tašku a zbavit se nástrahy.

Po vylodění tvrdili, že ryby nelovili. Až když zjistili, že jsou natočeni na videozáznamu, jeden z nich přiznal, že skutečně ryby chytali. Hlídka jim nařídila, aby se vrátili na člun a uklidili hladinu rybníka.

Během dalšího vyšetřování našel jeden ze strážníků na zemi kus vlasce s matkou. Čtyřiatřicetiletý muž tvrdil, že jde o dárek nesloužící k rybolovu a obvinil strážníky z krádeže, takže mu bylo vydáno písemné potvrzení o odnětí věci.

Druhý rybář s hlídkou spolupracoval, ale oba tvrdili, že neznají svou adresu. Strážníci proto požádali o pomoc hlídku Policie ČR, která rychlou kontrolou zjistila, že jeden z dvojice je sledovanou osobou. Celý případ byl předán státní policii k dalšímu vyšetřování.

Video a foto MP Praha:

Na jaře tady pytláci před hlídkou utíkali, marně

Aktuální případ není na této lokalitě zdaleka prvním dopadením pytláků. Dramatický průběh měla akce z jara letošního roku.

Opět se jednalo o duo pytláků, kteří si rozbalili vercajk před celým sídlištěm. Pozornosti okolí to neušlo a telefonát na MP na sebe nenechal dlouho čekat.

Když strážníci dorazili na místo, oba muži seděli na lavičce, pili pivo a tvářili se nezúčastněně.

První muž nejprve tvrdil, že o ničem neví, ale pak přiznal chybu a slíbil, že to už nikdy neudělá.

Druhý muž se při příchodu hlídky vzdálil a sledoval situaci z nedalekého rohu. Po získání všech potřebných informací od prvního muže se strážníci rozhodli vyslechnout i „nenápadného“ pozorovatele, který se však dal na útěk.

pytlák
Foto: MP Praha

Následovalo asi 500 metrů dlouhé pronásledování plné kličkování mezi domy a výzev k zastavení, které skončilo použitím donucovacích prostředků a spoutáním udýchaného muže.

Další pytláky pak MP v lednu řešili dokonce v samém centru Prahy viz tento článek.

Zdroj: MP Praha

Čtěte také:

Chytání na Pískové Lhotě vyjde na 6 tisíc za rok, Středočeši ale zaplatí jen čtyři stovky

Rybář brutálně napadl mladou ženu: udeřil ji lahví do obličeje

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.