Přes 16 tun kaprů vysadili rybáři do revírů. Došlo i na pěkné amury a tlouště

Podzim je ve znamení výlovů rybníků a tím pádem i zarybnění rybářských revírů. Ten hlavní nápor asi teprve přijde. Pravdou ale je, že na mnoha místech do zavedených procesů neblaze vstoupily povodně.

Vysazování ryb ale probíhá i přesto. Níže přinášíme přehled zveřejněných informací o nedávném zarybnění svazových revírů ze strany některých územních svazů ČRS.

Střední Čechy

V rámci zarybňování revírů místních organizací Středočeského územního svazu (SÚS) bylo dodáno celkem 9 900 kusů mladých amurů o průměrné velikosti 8 cm. Amuři byli vysazeni do několika revírů, včetně těch v hospodaření MO Soutice (1 000 ks), MO Králův Dvůr (3 000 ks), MO Nové Strašecí (2 000 ks) a dalších.

Kromě toho bylo rozvezeno a vysazeno 390 kg amurů o průměrné hmotnosti 1,5 kg do revírů MO Lidice (200 kg), MO Slaný (160 kg), MO Mnichovice (15 kg) a VP Božkov (15 kg).

Další významná vysazování proběhla u kapra. Do vodních ploch SÚS a revírů místních organizací bylo vysazeno 2 870 kg kaprů. VP Stržený obdržely 1 400 kg, Jelito 1 300 kg a MO Březnice 170 kg kapra. Do Strženého bylo navíc přidáno 35 kg štik, které dodala MO Rožmitál pod Třemšínem.

Severní Čechy

S příchodem podzimu začíná období výlovů a distribucí ryb do revírů. V posledních dnech bylo vysazeno 6 600 kg kaprů o průměrné váze 2,25 kg/ks. Podzimní zarybňování kaprem obecným se v tomto ÚS primárně zaměřuje na chladnější oblasti, kde je rybářská sezóna kratší.

Po splnění zarybňovacích plánů ohledně kapra, se pozornost přesouvá na další druhy ryb, stejně jako tomu bylo například v minulém roce. Rybáři se na severočeských vodách mohou těšit nejen na kapry a amury, ale také na tisíce kilogramů lína, dravé ryby, jako jsou štiky, candáti a okouni.

Severní Morava a Slezsko

Sever Moravy a Slezsko zasáhly povodně asi nejvíce z celé republiky. Přesto se na některých místech zarybňuje také.

Například bylo vysazeno 28 000 kusů ročků tlouště, 11 000 kusů ročků bolena a 1 300 kusů dvouletého lína. Zarybňování probíhalo v revírech ve správě MO Olomouc, MO Hranice a MO Vítkov.

Zdroj ČRS: Středočeský územní svaz, Severočeský územní svaz, Severní Morava a Slezsko FB

Východní Čechy

Východní Čechy

Revírů VČÚS se také dotkly povodně. Až na oblast Broumovska naštěstí bez větších škod. Na většině podhorských toků ale byl třetí stupeň povodňové aktivity a na některých přehradách došlo k velkému výkyvu hladin.

Postupný návrat hladin řek ve Východních Čechách k normálu umožnil obnovit plánované zarybňování, informovali o tom východočeští rybáři dnes ve sváteční zářijovou sobotu.

V rámci 39. týdne bylo do revírů vysazeno celkem 6 590 kg kaprů o průměrné váze 2,5 kg/ks, 1 730 kg tržních amurů o hmotnosti 1 kg/ks a 100 kg pstruha duhového, kde jednotlivé ryby vážily přibližně 0,30 kg.

Kapr tržní (6 590 kg) byl vysazen do několika revírů:

  • MO Choceň: 400 kg
  • MO Česká Třebová: 400 kg
  • MO Chroustovice: 1 000 kg
  • MO Pardubice: 1 600 kg
  • MO Nová Paka: 790 kg
  • ÚN Rozkoš: 2 400 kg

Amur tržní (1 730 kg) našel své místo v těchto lokalitách:

  • MO Třebechovice: 300 kg
  • MO Hradec Králové: 600 kg
  • MO Králíky: 270 kg
  • MO Nová Paka: 560 kg

Pstruh duhový (100 kg) byl vysazen v MO Jablonné nad Orlicí.

Zdroj: https://vcus.rybsvaz.cz/vysazovani-39-tyden

Další články na toto téma sledujte pod tagem #zarybnění

Čtěte také: Pytlák v Žatci podplácel porybného, marně

Rybaření po povodních? ČRS zveřejnil doporučení pro rybáře

Lysec 30,3 kg z prvního večera na WCC: Slováci útočí na rekord

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.