Odhodlání a vytrvalost rybáře: po 20 letech konečně ulovil vysněnou velkou štiku

grand union canal
Ilustrační foto

Neuvěřitelných 192 tisíc zhlédnutí nasbíralo video britského rybáře, který natočil dosažení svého snu. Po dvou desetiletích konečně chytil svoji vysněnou trofejní štiku.

Každý vášnivý rybář má svůj sen. Pro tohoto rybáře to bylo ulovit majestátní štiku o váze 30 liber – trofej, která je nesmírně vzácná. Rok co rok se vracel k řekám a kanálům s nadějí na úspěch, ale sezóna za sezónou přinášela jen zklamání. Až dosud.

Technická poznámka: Video a autor je z Británie a používá imperiální míry, 31 liber činí něco málo přes 14 kg.

Tato sezóna však přinesla něco výjimečného. Navzdory náročným podmínkám – nekonečným jarním dešťům, záplavám a studeným zimním dnům, se karta otočila.

Postupně začaly přicházet lepší úlovky, a to na různých místech, jako je řeka Trent a další vody, zejména kanály*.

Zde chytil několik štik kolem 20 liber, což by pro většinu rybářů bylo splněním snu. On však mířil výš.

Highlighty videa:

Lov probíhá na přirozenou nástrahu. Nikoliv však na živou rybu s kačenou, jak je většinou zvykem u nás. V Británii je velmi oblíbený lov na položenou s nástražní rybou mrtvou, což uvidíte i zde ve videu na YouTube.

  • Příprava montáže (4:10)
  • Vysněný úlovek (12:30)

Jednoho dne, kdy už téměř ztratil naději, přišel nečekaný zvrat. Po třech dnech bez úlovku začaly ryby náhle brát a během několika hodin chytil několik krásných kusů, včetně impozantní štiky vážící 28,5 liber. Přestože to stále nebyla ta vytoužená 30librovka, tak jeho nadšení a odhodlání neustále rostlo.

A pak to přišlo. Poslední den sezóny, když už se chystal balit, se ozval ten nejdůležitější záběr. Na prutě cítil obrovskou váhu a když rybu poprvé spatřil, věděl, že je na trojháku něčeho velkého. Po pečlivém vážení bylo jasno. Víc než 31 lbs! Konečně se sen stal skutečností.

Tento příběh je více než jen o rybaření. Je o vytrvalosti, vášni a nekonečné touze dosáhnout cíle, který se zdá být nedosažitelný. Video, které rybář natočil, je mistrovským dílem, je plné napětí, úžasných záběrů z přírody a přináší pohled na neuvěřitelnou cestu, kterou musel ujít, aby dosáhl svého snu.

Pokud milujete rybaření nebo jen hledáte inspiraci, neváhejte a podívejte se na jeho video. Tento rybář dokázal, že s odhodláním a trpělivostí je možné i to, co se zdá být nemožné.

Sledujte kanál Obsession With Angling nebo autorův Instagram či TikTok, najdete zde další zajímavá videa!

*Británie je protkána sítí úzkých plavebních kanálů, které již slouží hlavně rekreační plavbě. Canal fishing na těchto vodních cestách je svébytným specifikem rybaření ve Velké Británii.

Další návrhy ke sledování:

Obří tuňák na Jadranu ze břehu: sledujte epický záběr na hladině a drsný souboj na videu

Jaká štika zabere na 40 cm wobler? Podívejte se na video

Výprava za velkými kapry do Belgie (Video Thinking Tackle)

Rybaření po povodních? ČRS zveřejnil doporučení pro rybáře

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.