Dnes začíná rybolov na nové svazovce, vysadili tam 7 kg kapry

šupiny
Ilustrační foto

Dobrá zpráva pro rybáře ze západu Čech a z oblasti Karlovarska zvláště. Dnes (19.10. 2024) se v této oblasti otevírá nový svazový MP revír.

Najdete jej nedaleko Bochova, poblíž hlavní silnice spojující Karlovy Vary a Prahu. Jedná se o zhruba desetihektarový rybník ležící v pěkném a klidném přírodním prostředí jihozápadně od Doupovských hor.

Nový mimopstruhový rybářský revír dostal číslo 431 150 a název Lomnický Velký. Jde o vodní plochu o výměře 9,48 ha.

Před otevřením rybolovu pro veřejnost došlo také k zarybnění nového revíru. Do vody bylo dovezeno 2400 kg tržního kapra o průměrné kusové hmotnosti 1,7 kg. Západočeští rybáři uvádí, že nyní tito kapři mohou mít hmotnost až tři kilogramy!

Vaší pozornosti by nemělo uniknout ani to, že sem bylo vysazeno ještě 100 kg kapra o kusové hmotnosti průměrně 7 kg. Dále 2000 ks candáta (nejspíše tedy v menší velikosti) a 70 kg násady bílé ryby.

Musíme ale rybáře upozornit, že je zde zakázáno vnadit a lovit je možné pouze z hráze! Viz rybářský řád a bližší podmínky pro tento revír (není uvedeno v aktuálním tištěném soupisu revírů):

431 150 LOMNICKÝ VELKÝ – MO Karlovy Vary   9,48 ha
GPS 50°9‘46.239“N, 12°57‘33.604“E
Revír tvoří rybník Lomnický Velký v k. ú. Dlouhá Lomnice 9,48 ha.
Lov ryb povolen pouze z hráze rybníka – označeno cedulemi. Zákaz vnadění. Do mokřadů, které tvoří PP Lomnický rybník, je vstup zakázán. Upozornění: Zákaz vjezdu motorových vozidel na přilehlé louky!

Desítka nových revírů otevřena tento rok

Západočeští rybáři letos otevřeli desítku nových rybníků, zejména v oblasti Karlovarska a severně od Plzně. Nové revíry ve svazovém hospodaření mohou rybáři využívat díky dohodě o nájmu s produkčními rybáři. Jedná se totiž o rybníky, které dříve sloužily jako chovné. Před započetím svazového rybolovu na nich proběhlo další zarybnění.

Jedná se většinou o pěkné rybníky, často doslova mimo civilizaci. V tomto ohledu byly slyšet stížnosti ohledně dostupnosti revírů automobily, což je samozřejmě pro řadu rybářů problém neboť ne každý je v kondici aby k revírům absolvoval dlouhou pěší procházku s veškerým vybavením.

Na druhou stranu, jde o rybníky na opravdu pěkných místech v klidné přírodě, což je dnes už na mnoha místech vzácnost. Můžete si užít rybaření doslova v lůně přírody. Navíc s šancí na pěknou rybu, viz vysazení, které zde proběhlo.

Všechny nové západočeské revíry najdete na webu ČRS a ve zprávách, které jsme o jejich otevření psali. V oficiálním soupisu revírů by se měly nové rybníky objevit příští rok.

Zdroj: ČRS ZČÚS

Čtěte také:

Dravců je málo a trofejní končí na talíři: vznikla petice za horní míru

Rybář zkusil vláčet s nejmenší nástrahou na světě (Video)

8 tipů pro podzimní lov kaprů

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.