Rybáři z Pálavy shořela výrobna nástrah a veškeré vybavení na ryby

Pro tenhle článek se docela těžko hledají slova. O téhle události jsem se doslechl poprvé minulý týden, když jsem navštívil S2H přímo na Pálavě. Jelikož ale dotyčného rybáře neznám osobně, tak jsem napoprvé nevnímal rozsah katastrofy, která jej potkala.

Až díky rozhovoru na Pálava News a facebookové kampani, kterou rozjeli kamarádi Michala Lesneka, jsme se všichni dozvěděli, co se vlastně stalo.

Michal je zakladatel firmy My Carp, o níž asi každý alespoň párkrát slyšel. Kapraři a rybáři od Pálavy a z širého okolí jej určitě znají velmi dobře. Je to rybář z jihu Moravy, který už více jak patnáct let rozvíjí svůj sen a vyrábí návnady na kapry. Firma My Carp existuje už od roku 2008 a sídlí jen pár kilometrů od pálavských jezer.

Bohužel firmu postihlo neštěstí a nedlouho před letošním Stairs2Hell kompletně vyhořela. Pryč je nejen celé výrobní zázemí ale i komplet rybářská výbava včetně raritních sběratelských kousků.

Do toho se ještě přidaly další smutné události v rodině. Asi to každý znáte – když se nedaří, tak ve všem. Ostatně, víc se můžete dozvědět ve zprávách z Pálavy a hlavně ve videu, které na podporu firmy My Carp vzniklo. Video bych si dovolil přesdílet a věřím, že rybářské komunitě nebude tato událost úplně lhostejná, protože neštěstí se může stát opravdu každému.

Na podporu projektu My Carp vznikl transparentní účet. Podrobnosti jsou na konci videa:

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.