Hranice prolomena: tým Trakker ulovil kapra 26,55 kg

Foto:Stairs2Hell

Co jsme psali večer už zase vůbec neplatí. Hranice 25 kilogramů, která na letošním Stairs2Hell odolávala už od neděle, padla.

Stalo se tak zhruba někdy po půlnoci a štěstí se usmálo na Trakker Team na pegu číslo 12. Váha u jejich nočního šupináče ukázala hodnotu 26,55 kilogramu, k čemuž gratulujeme.

První pořadí v nejtěžší rybě se tak opět přepsalo a tentokrát i s určitým odskokem. V posledních dnes se totiž přepisovalo hned několikrát. Vždy ale jen o relativně malé přírůstky a hranice 25+ na hlavním výsledkovém tablu zůstávala s velkou černou nulou.

Konečně se úlovky dostaly nad 25 kilo! Foto:Stairs2Hell
Peg 12 a jeden z členů týmu

To je teď jinak. Stále to ale nemění nic na tom, že k další změně může dojít. Do konce závodu Stairs2Hell zbývá již méně než 24 hodin – končí se v sobotu 8 ráno. Před závodníky je tak poslední noc a v noci je hodně úlovků. V podstatě každou noc se velikost přepisovala a stejně tak se mění neustále i celkové výsledky, kde si několik týmů předává štafetu vedení.

Vyhraje ale pouze ten, kdo si svoji pozici udrží až do soboty ráno. Na závodníky v TOP pozicích tak nyní padne velá nervozita a bude to určitě drama až dokonce.

Pěkné ceny čekají ovšem nejen na týmy v celkovém vedení nebo s nejtěžší rybou. Svoji kategorii má také tzv. těžba v níž už je nejspíš rozhodnuto.

Tým ANACONDA/MEGABAITS, který dlouho závod vedl a stále má vysokou šanci na medaili v celkovém umístění, má totiž dobrou pozici i zde. Oni ten peg číslo 4 vytěžili naprosto na maximum. Celkově mají necelý 430 kilogramu, zatímco týmy za nimi 190 kg a méně, tam už to jde těsně za sebou.Tenhle náskok nejspíš nikdo nestáhne.

A ocenění čeká také na týmy v jednotlivých sektorech, kterých je 6. Různé sektory se v různých ročnících ukazují jako různě produktivní. Soutěž v rámci sektoru tak podporuje celkovou férovost závodu, kde svoji roli hraje i los, kterým si týmy určí své lovné místo.

Když mluvíme o fair play, tak je určitě třeba zmínit i nedávnou příhodu z pegu 98, kde se utrhl zdolávaný kapr týmu Carp liga SK a následně se zamotal montáží do udic sousedů Solar tackle, kteří jej zdolali ale férově přiznali, že to není vlastně jejich ryba. Za tohle určitě palec nahoru!

Běžně přitom k nějakým zamotáním na S2H nedochází, sektory jsou dobře značené a hlídané a mezi týmy je většinou dost místa.

Online výsledky zde

Naše články o S2H čtěte pod tímto odkazem #Stairs2Hell

Oficiální FB stránka

Čtěte také další zprávy:

ČRS kvůli povodním možná rybářům naúčtuje mimořádný poplatek

Napínavý vývoj na S2H: české týmy dotahují vedení, opět překonána největší ryba

Vranov vydal nový rekord sumce: 264 cm dlouhou rybu chytil Jakub Vágner

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.