Nový Shimano Vanford je tu: ultralehký naviják pro jemnou přívlač váží jen 175 gramů

vanford

V dnešním reklamním článku tu máme žhavou novinku od Shimana, tentokrát ze segmentu lovu dravců.

Na trhu je novinka v podobě zbrusu nové verze ultralehkého navijáku, který ocení všichni vláčkaři. Lehká vláčka je velmi oblíbená pro lov pstruhů i menších dravců na mimopstruhovkách jako jsou například okouni.

Přívlačový naviják Shimano Vanford je jedním z nejcitlivějších přívlačových navijáků, které pod touto značkou vznikly, a stal se ikonou ultralehkého rybaření.

Hlavní vlastnosti:

  • Balení: Shimano vylepšilo balení navijáku. Obsahuje slot na umístění navijáku, což je praktické a lepší než dříve – určitě to chrání naviják lépe při skladování a přepravě k vám
  • Knob (držadlo kličky): Ergonomický design, potažený gumou, velmi pohodlný a pevný. Bez vůle nebo mezery.
  • Celkově žádné vůle: Minimální vůle v převodech.
  • Rotor a překlapěč: Rotor je z materiálu magnesium (MGL), což mu dodává pevnost a lehkost. Rameno navijáku má tenký drát, který je flexibilní, ale pevný.
  • Tiché překlapnutí: Překlapěč je velmi tichý, bez typického kliknutí, což je tedy zprvu trochu zvláštní
  • Brzda: Nastavení brzdy je velmi přesné a plynulé.
  • Hmotnost: Naviják ve velikosti 2500 má udávanou hmotnost 175 gramů. Recenzenti váží spíš 180 g, což je ale pořád neuvěřitelně lehké na tuto velikost navijáku.
  • Hladký chod: Navíjení je plynulé a tiché, což v této cenové kategorii je samozřejmost. Potřebná energie k navíjení je minimální takže si můžete velmi sofistikovaně pohrát i s pomalým vedením extrémně jemných nástrah třeba na trout area.
  • Obsahuje několik prvků převzatých z vyšších modelů Shimano, které zlepšují jeho vlastnosti a odolnost, jako jsou ochranné prvky proti vniknutí vlasce pod cívku atd.

Patří do řady Magnumlite, což zajišťuje jeho mimořádnou citlivost a lehkost, které ocení každý rybář při jemném rybolovu.

Shimano Navij�k Vanford FA 2500 HG

Naviják nabízí tak jemnou odezvu, že setrvačnost potřebná k uvedení rotoru do pohybu je téměř nepostřehnutelná. Tento pocit je obtížně popsatelné slovy, ale jakmile si Vanford vezmete do ruky, okamžitě pochopíte, co tím Shimano zamýšlelo.

Lehkost a citlivost navijáku vám dávají naprostou kontrolu nad vaším rybářským vybavením, což vede k lepšímu úspěchu na vodě. Pokud používáte UL vláčecí nástrahy, Vanford je téměř bezkonkurenční.

Kombinací s kvalitním prutem pro jemné návnady dosáhnete nejen lepší rovnováhy, ale také zcela nového požitku z rybaření.

Díky této synergii budete schopni lovit efektivněji a déle, což výrazně zvýší vaši šanci na úspěch.

Naviják je lehký díky použití kompozitního materiálu Shimano Ci4+ v těle i rotoru, a to v druhé generaci technologie Magnumlite.

Tento materiál zajišťuje, že naviják je pevný, ale zároveň extrémně lehký, což přispívá k pohodlnému rybolovu.

Uvnitř najdeme nejmodernější technologie jako HAGANE Gear, MicroModule II, X-SHIP, InfinityDrive, InfinityXross a Silent Drive, které společně poskytují neuvěřitelně hladký a tichý chod, přičemž naviják nabízí klamnou sílu, která překvapí i při zdolávání větších ryb.

Navíc je Vanford vybaven pokročilou brzdou Shimano Duracross, která přináší precizní kontrolu při zdolávání bojovných ryb. Funkce Anti-Twist Fin zajišťuje bezproblémové vedení vlasce na cívku, což je obzvláště užitečné při lovu s velmi lehkými nástrahami, kdy je důležité, aby byl tlak na vlasec rovnoměrně rozložen.

Vanford je tedy ideální volbou pro každého rybáře, který hledá mimořádně lehký a citlivý naviják s pokročilými funkcemi, jež výrazně zlepší jeho výkon na vodě.

Velikost cívky2500
Počet ložisek7+1
Převod5,8:1
Náhradní cívkanení
Hmotnost navijákujen 175 gramů *
Druh rybolovuPřívlač
*V recenzích se udává spíš 180 g, je to ale daleko lehčí než třeba legendární Shimano Stradic ve stejné velikosti, který měl přes 220 g.
vanford

K objednání v Chytapust.cz

Čtěte také:

Výhodná sada na candáty: 46 nástrah a 25 jigovek

Jeden z nejlepších na candátovačku: vláčák Daiwa Tournament AGS Jigger 2,4 m 7-28 g

Jaká štika zabere na 40 cm wobler? Podívejte se na video

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.