Jaká štika zabere na 40 cm wobler? Podívejte se na video

Borci z YT kanálu Boatside mají zálibu v extrémně velkých nástrahách, které hází do nejrůznějších vod na severu Evropy.

Tentokrát si nechali na zakázku vyrobit další monstrum. Glider v délce 40 cm, který hodlají prověřit na Alandských ostrovech mezi Finskem a Švédskem. Toto členité soustroví v brakických vodách severního Baltu je už po léta věhlasným štičím rájem.

Nástrahu rozbalí přímo u vody a následně ji okovají čtveřicí bytelných trojháků. Na radu zkušenějších rybářů zvolí trochu menší velikost, než by se zdálo vhodné. Příliš velké háky by ale šanci na zásek mohly snížit.

Video sledujte na YouTube zde:

Highlighty videa:

  • Unboxing 40 cm dlouhého glidera (2:30)
  • Záběr první 86 cm štiky na obří wobler (20:20)
  • Další velká štika 94 cm (26:30)

Podaří se jim na toto monstrum vůbec něco chytit? Samozřejmě ano, ale ani tady to není snadné. Daleko větší úspěch mají nástrahy klasické velikosti. Záběry na ně uvidíte v celé první polovině snímku.

Po několika neúspěšných útocích a štičích zubech na hřbetu této obří nástrahy se jim nakonec podaří velká štika. I když to je relativní pojem. Na nástrahu dlouhou 40 cm zabere štika dlouhá 86 centimetrů. Štiky jsou známé tím, že nemají problém atakovat ryby o skoro totožné velikosti jako ony samy.

To se stane i zde. Další záběr na monstrozní wobler je ryba, která se nezdá o moc větší než sama nástraha. Na podložce se pak ukáže, že má 65 cm.

Ve videu uvidíte spoustu dalších záběrů, pěknou severskou přírodu a pořádnou štikařinu s velkými nástrahami na baitcastovém vercajku.

Sledujte kanál YT Boatside – podobných videí je tam plno, i když v angličtině. Také můžete sledovat jejich Instagram @boatside_fishing

Další podobné příspěvky:

Lov štik na 48 cm vláčecí nástrahu (video)

Lov obřích štik pod ledem na dalekém severu (VIDEO)

Hodili rybku štice přímo do cesty, video ukazuje, jak zareagovala

Štika se zahryzla do velké parmy: rybář natočil unikátní video

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.