Kapr 23,27 kg: další noc a další trofejní ryby

Foto: Stairs2Hell

Máme zde další hlášení z jezer pod Pálavskými kopci. Velké ryby chodí v noci, alespoň tak to platí na letošním Stairs2Hell. Včerejší den, který se vyznačoval ranní mlhou a zimou, pocitově skoro jako na horách, a poobědovým rozjasněním, přinesl hned několik úlovků. Přes den se ale chytali jen „menší“ ryby.

Na ty pořádné kusy si závodníci museli počkat až do tmy. Změnilo se také pořadí týmů na špici závodu.

Na prvním místě ale pořád zůstává rakouský tým ANACONDA/MEGA BAITS, který svůj součet úlovků ještě trochu navýšil. Do třetice chytili další dvacku čímž dosáhl prozatímního součtu 62,55 kg.

Všechny tři jejich nejtěžší ryby mají aktuálně hodnoty:

  • 22,20 kg  
  • 20,20 kg  
  • 20,15 kg

Proměna nastala na dalších dvou pozicích v průběžném vedení závodu, kam se prosadili týmy pod značkou Carpsonbaits.

Na druhém jsou Carpsonbaits Šmejdi (Jakub Čech, Milan Vozaf a Lucie Čechová). Obří náskok prvního týmu slušně pokrátili a mají celkem 54,25 kg.

Na třetím místě je tým Carpsonbaits na pegu 56 v sestavě Tomáš Filkuka, Martin Krejčí a Mirek Vyroubal s celkovými 41,21 kg.

V této části nádrže se během noci dařilo

V této části břehu u Šakvic se v noci docela dařilo. Sousedi třetího týmu – tým Sportcarp se během noci do průběžného čela závodu vyšvihl také. Nyní jsou na čtvtém průběžném místě s 39,62 kg.

Šupináč 23,27 týmu Mikbaits SK

Na pegu 41 se povedl krásný šupík s váhou 23,27 kg, kterého ulovil tým Mikbaits SK:

Foto: Stairs2Hell

Je to zatím druhá nejtěžší ryba. Prvenství má stále tým BIG CATCH UA na pegu 9 s kaprem 24 kg:

Foto: S2H

Hranice 25 kilogramu stále nepokořená

Zatím se na letošním Stairs2Hell chytají pěkné ryby. Zatím ale nepadla hranice 25 kilogramů. Celkem je k dnešnímu ránu 7 ryb nad 20 kilogramů a 28 ks v kategorii 15+.

Je však teprve úterý a závod trvá až do soboty ráno. Vzhledem k tomu, že se počítají jen tři nejtěžší ryby, může se pořadí měnit. Další úlovek velké ryby tak dokáže pořadí zásadně proměnit.

Zatím pouze tým na první pozici už od včerejška překonal hranici celkových 60 kilogramů, nad níž se dá očekávat slušné celkové umístění i na konci závodu. Loni přes tuto hranici překročilo 6 týmů. První desítka minulý rok začínala nad součtem 57 kilo.

Pořád také čekáme na tu opravdu velkou rybu. Hranice 30 kg je na S2H trochu prokletá, ačkoliv takové ryby na revíru jsou. Hranice pětadvaceti kil bývá na S2H překonána hned několikrát. Loni byl největším úlovkem kapr vážící 29,35 kg týmu FREE FISH.

Jaká bude největší ryba letos? Toť otázka, která zajímá snad všechny. I známou závodnici v rybolovné techniku, sympatickou Kateřinu Markovou:

Všechny zprávy o závodě najdete pod tagem #Stairs2Hell

Sledujte oficiální FB Stairs2Hell

Online výsledky najdete zde

Další související články:

Noc na Stairs2Hell přinesla 20 kilové kapry, největšího zatím

Nejprestižnější závod začal: rybáře čeká napínavý týden na Stairs2Hell 2024

Sumec 100 kg z lodi: na Pádu se sešli dva nejslavnější sumcaři

1 Comment

  1. Dle mých zkušeností za 35 let jsem na chytal trofejni ryby vždy v noci , vše bez povolení ryby vráceny zpět a ten adrenalin stál za to riskování 👍👍🤣🤣🤣🤣ústecký kraj .

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.