Mimořádnost: okamžitý zákaz rybolovu v Pískové Lhotě

Písková Lhota

Středočeský územní svaz ČRS dnes s okamžitou platností zakázal rybolov na pískovně v Pískové Lhotě (okr. Nymburk).

ČRS SÚS k tomu uvádí následující:

ČRS, z. s., Středočeský územní svaz oznamuje z technických důvodů okamžitý zákaz rybolovu na pískovně Písková Lhota, a to do 31. 12. 2024. Pískovna je po celou dobu uzavřena.

Zdroj: https://www.crs-sus.cz/1/3125/zakaz-rybolovu-na-piskovne-do-31-12-2024

Oblíbená pískovna s trofejními rybami

Tato pískovna je v rybářském řádu uvedena pod číslem 411 983 a byla až dodnes provozována ve specifickém režimu, kdy rybář musel mít vyřízené oprávnění k odlovu. (to je možné na všechny podobné vodní plochy SÚS vyřídit obratem online a vytisknout doma).

Před samotným lovem pak musel rybář ještě zaplatit denní místenku ve formě SMS, její cena se pohybovala v desítkách Kč až 200 korun na den, dle režimu lovu.

Pískovna v Pískové Lhotě si získala značnou oblibu mezi rybáři. Očekávat zde mohli nadprůměrné zarybnění včetně trofejních jeseterů a v zimním období lososovitých ryb, které se zde lovily zejména v období leden-únor, kdy byla pískovna vyhrazena pro muškaře a vláčkaře.

Pískovna měla také vyhrazené parkování, stánek s občerstvením a výjimku pro lov nonstop od května do září. Je také dobře dostupná po blízké dálnici.

Písková lhota je jedním z revírů kde platí nonstop rybolov 2023

SÚS letos oznámil plán zdražit povolenku pro rybáře z jiných územních svazů

V letošním roce oznámili středočeští rybáři záměr změnit způsob, jakým budou rybáři moct lovit. Výše uvedený systém se měl zjednodušit ve smyslu zavedení speciální povolenky, která bude na tomto revíru platit jako jediná. Neplatila by zde tak ani běžná středočeská uzemní povolenka, ani CS a celorepubliková povolenky jako doposud. Změna je ohlášena na příští rok.

Cena speciální povolenky má být výhodná pro rybáře sdružené v MO SÚS – pouze několik set korun ročně. Pro ostatní rybáře uvádějí Středočeši na rok 2025 poměrně vysokou cenu 6 tisíc korun.

Povolenka má platit jen na této vodě. Pro cenové srovnání – roční MP povolenka na celou republiku (ČRS a MRS) letos stojí o patnáct set méně – 4 500 Kč.

Čtěte také:

WCC 2024: výsledky, největší ryby a další zajímavosti

Rybáři pozor, dneškem definitivně končí nonstop rybolov pro rok 2024

V centru Prahy se dusily ryby, přímo před zraky turistů

Odnesl 4 kapry za půl hodiny? Rybář zveřejnil virální video od české říčky

6 Comments

    • Úplně to tam zku.vili! Je úplně jasný, proč je tam zákaz. Přece nás tam nenechaj lovit za pár Kč, když to od ledna bude jen pro prominenty nebo za těžký prachy.

  1. Tak dlouho jste vymýšleli blbosti až se to dojebalo úplně. Teď to bude ráj pro pytláky. Pomohly by dobrovolné nonstop hlídky. Pokud to zorganizujete, dejte to vědět na webovky. Jinak jsou jeseteři a trofejáci v prdeli.

  2. Taky nechápu o co jim jde, ať to udělají jako soukromák a bude klid, svazová voda a ještě takhle z nepříjemněj rybářům…. ostuda.

  3. Mnohokrát jsem se tam chystal, ukázat synovi dobrou rybařinu,pokud musej bejt tak nenažraný tak ať si to nabouchaj do pr…Asi nepochopili, že si dost odradí klijentelu.

  4. Jak že je to lékařsky správně?!Jo už vím.Idioti,idioti idioti.Jen pískovna.A co kloudné zarybňování na běžné vodě?Ale tam se i porybný boji vymáhat rybářské právo.Raky bych se nechtěl nechat např.bodnout od přistěhovalců.Jde to zkrátka se vším, i s chytáním ryb do kytek.Tedy do hajzlu.Na příští rok si neberu ani povolenku.Doporučuji bojkotovat organizace, které jdou proti vlastním lidem!!!!Týka se to i státní správy!!!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.