Lysec 30,3 kg z prvního večera na WCC: Slováci útočí na rekord

Foto: WCC/fotograf Bartek Bober

Stačilo pár hodin od startu závodu a můžeme informovat o druhé největší rybě celé historie World Carp Classic. Za 26 ročníků legendárního kaprového maratonu pouze jednou ulovili během soutěže větší rybu, než jakou vytáhli soutěžící tuto noc. Ztráta na rekord je navíc velmi malá. Více čtěte v našem článku:

Letošní ročník WCC začal včera odpoledne a hned první hodiny ukázaly, že aktuální chladnější počasí a vítr (velký rozdíl oproti minulému roku) rybaření opravdu přeje. Kapři na Lac de Madine začali brát a nejedná se o žádné drobečky!

Škoda jen, že organizátoři WCC nyní z nějakého důvodu veřejně neprezentují live průběžné výsledky jako tomu bývá například na Stairs2Hell (už za dva týdny) nebo na jarním IBCC.

Sledovat vývoj úlovků je tak trochu složitější, to ale nevadí neboť zprávy o velkých rybách se vždy nějak na světlo světa dostanou.

Už během prvního dne a noci skončili v síti podběráku pěkní kapři přes 23 (tým z UA) a 25 kilogramů (tým z Litvy). Většina zatím chycených ryb má přes patnáct kilo.

Málokdo ale čekal, že se bude útočit na rekord celé historie závodů. Pokořit jej se sice nepovedlo, ale bylo to vážně jen o fous.

Kapra o váze 30,3 kilogramů ulovil slovenský tým, do rekordu chyběl kousek

Foto: WCC/fotograf Bartek Bober

Velká gratulace slovenskému týmu ve složení Ondrej Goga, Jakub Vardžik, Milan Banáš a Robert Medesi. Jejich úlovek překonal hranici třiceti kilo (30,3 kg) a hlavně se stal druhou největší rybou v celé, 26 ročníků trvající, historii kaprařského závodu WCC!

Video z FB WCC (pokud se nezobrazuje zkuste obnovit stránku nebo ji otevřít na nové kartě):

V historii World Carp Classic se ulovilo velké množství ryb. V kategorii nad 25 kilogramů jich také pár bylo. Ne vždy se ale na závodech takto dařilo. Například během ročníku 2001 na Lac Amance měla největší ryba „jen“ necelých dvanáct kilo.

Letos byl první den a noc lovu velmi zajímavý, neboť se na břeh podívali opravdu zajímavé kusy.

Stávající rekord prozatím zůstává nadále nepokořen, i když na něj klukům ze Slovenska chyběl jen malý kousek. Rekordní kapr WCC s 30,4 kg byl uloven během ročníku 2021 a chytil jej Artur Butynski. Do rekordu tak letos chybělo doslova jen deset deka.

Další zajímavé úlovky za historii akce už měly pod třicet kilo. Některé ale jen těsně. Například Robert Rizman z Brna chytil na WCC 2020 lysce 29,3 kg (závodu se účastní také letos).

O rok dříve měl na podložce kapra o váze 29,8 kilogramu Dawid Wysocki z Polska.

Zdroj: WCC: web, Facebook, Foto: WCC/fotograf Bartek Bober

Rozcestník videoodkazů

Vzhledem k tomu, že akce v podstatě začíná, moc videí zatím není. Intenzivně reportuje tým Nikl, který zveřejňuje videa hlavně večer.

Video z předstartovního dne a losovačky: https://www.youtube.com/watch?v=ZRaSBguON4E

Příprava na zahájení lovu, souboj o sektor se sousedy:): https://www.youtube.com/watch?v=GTS_Fdkgxag

Čtěte také další články:

V pondělí začíná kaprařský závod World Carp Classic 2024: Češi obhajují prvenství

Rybaření po povodních? ČRS zveřejnil doporučení pro rybáře

Pozor na Nových Mlýnech – byl vyhlášen zákaz plavby

2 Comments

  1. Díky za reportáž a gratuluji klukům. Zklamání z organizace pro diváky je ale velký protože nejsou online výsledky a na live stream chtějí zaplatit i když tam skáčou pořád reklamy na hazard 😡

    • JJ, liveboardu je škoda. Navíc v tom videu organizátoři oslavují nový rekord, pak to ale uvedli na pravou míru:) To ale nic nemění na tom, že kluci slovenský opravdu válí, ještě jednou gratulujeme:)

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.