
Máme tu další svodku veřejně dostupných informací o vysazování ryb do rybářských revírů. O letním zarybňování svých revírů jako již tradičně informuje Východočeský územní svaz ČRS.
V 32. týdnu východočeští rybáři do revírů distribuovali celkem 2000 ks malých candátů o velikosti 8 cm, 17 500 ks sumce velkého o velikosti 7 cm, amura bílého 1/2 ročka v množství 9500 ks.
A samozřejmě došlo také na tržního kapra, kde hmotnosti vysazených ryb dosahuje opět pěkných čísel.
Dohromady do revírů VČÚS putovalo 5685 kg kaprů v kusové hmotnosti od 1,8 do 2,6 kg.
Distribuce proběhla následujícím způsobem: všichni zmínění sumci putovali do některých z četných revírů v hospodaření MO Hradec Králové. To stejné platí i pro malé candátky.
Naopak půl roček amura se dostal do vod v hospodaření MO Nechanice.
Tržního kapra rozdělil územní svaz do několika různých lokalit. Celkem 1600 kg obdržela Mo Ostroměř. Stejné množství putovalo na revíry MO Králíky.
MO Přelouč získala 600 kg kapra a MO Krucemburk 300 Kg. Necelých 1600 kg směřovalo na vodní nádrž Pastviny.
Co se týče kaprů, k jejich vysazení došlo také na dvě lokality ve Středních Čechách. Do Strženého bylo ve středu vysazeno 2 000 kg a do Božkova ve čtvrtek 1 500 kg kaprů.
Trofejní pstruzi na severní Moravě a ve Slezsku
Zprávy o zarybnění přichází také od severomoravských rybářů. Do zvláštních úseků revírů Moravice 1P a Ostravice 2 byli vysazení trofejní pstruzi duhoví o průměrné hmotnosti 1,2 kg/ks.
V tomto případě jde o vysazování nad rámec zarybňovacích plánů. Severomoravští rybáři sem tyto ryby vysazují pravidelně během sezony.
Násada je přitom financována právě z výdělku dosaženého ze zvláštních povolenek na tyto úseky Moravice a Ostravice.
Čtěte také další aktuální příspěvky na našem webu:
7 dní čekání na záběr, video z lovu kapra na legendárním Lac du Der
Pstruzi, siveni a tuny kaprů z letních odlovů: zarybňování na přelomu července a srpna 2025
Pražští rybáři si připlatí, územní povolenka k lovu ryb zdraží o 300 korun
Unikátní směs do PVA z Maďarska: drcené boilie, pelety a krill
Buďte první kdo přidá komentář