Sumec 100 kg z lodi: na Pádu se sešli dva nejslavnější sumcaři

Jestli máte rádi pořádnou sumcařinu, tohle video je přesně pro vás. Představ si drsný lov sumce na řece Pád, kde se dva nejznámější sumcaři z Pádu postaví tváří v tvář jedné z obrovských ryb, které tahle řeka skrývá.

V tomto videu bude neuvidíte nikoho jiného než jednoho z nejslavnějších italských sumcařů, kterým je Alessandro Biancardi. Je to on, kdo loni na jaře na stejné řece ulovil sumce o délce 285 cm. Parťáka mu bude dělat jiný známý sumcař – Yuri Grisendi.

V tomhle záběru uvidíte mistrovskou techniku, kterou tihle borci dovedli k dokonalosti. Lov z lodi na umělou nástrahu a zdolávání při němž borec neváhá brzdit šňůru a naviják vlastní rukou. Jak to dělá, že se nepořeže? Dle překladače tvrdí, že když se to moc rozjede, tak ruku rychle dá pryč.

Tenhle chlap se toho prostě nebojí. Jakmile sumec zabere, jde o všechno. Alessandro, ještě navíc hecovaný Yurim Grisendim, tahá těžkou váhu z hlubin. Každý tah prutu je zkoušku síly a vytrvalosti, a to nejen rybáře, ale i samotné ryby. Tady to není žádná procházka růžovým sadem – tohle je opravdová bitva!

Video má něco přes 7 minut a lze na něm zapnout české titulky (automaticky vytvořené):

Sledovat doporučujeme celý YT kanál Alessandro Biancardi MadCat

Tihle chlapi ale hodně umí a mají za sebou obrovské zkušenosti.

Brzy přichází ta chvíle, kdy sumec vyplave na hladinu. A není to žádný prcek! Jeho mohutné tělo a zlatavá barva budí respekt. Taková ryba, to není jen tak, tohle je zážitek, na který nezapomeneš.

Sumcařům asi nemusíme ani jednoho z aktérů videa představovat. Yuri Grisendi a Alessandro Biancardi jsou známí italští rybáři, kteří se specializují především na lov sumců, a to zejména na řece Pád, která je domovem jedněch z největších sumců v Evropě.

Oba jsou respektovanými osobnostmi v komunitě sportovního rybolovu a jsou známí svými úspěchy při lovu těchto obrovských sladkovodních ryb.

Oba rybáři jsou ikonami evropského sumcařského světa a pravidelně sdílejí své zážitky s fanoušky, čímž inspirují ostatní rybáře po celém světě. Na sociálních sítích jsou aktivní prakticky každý den a obřími sumci se to na jejich fotkách a videích jenom hemží.

Sledujte také:

Video z Ebra: lov sumce na hladinovku

Na Jadranu zasekl tuňáka za bok, 59 kg rybu dostal na břeh

Něco pro fanatiky přívlače: adventní kalendář Illex 2024

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.