Úřad zrušil zákaz: plavba na Nových Mlýnech byla povolena ve čtvrtek

Po nedávných povodních byla dočasně zakázána plavba na Novomlýnských nádržích I a III. Tyto vodní plochy jsou zároveň mimopstruhovými revíry MRS Dyje 5 a Dyje 7.

Zákaz plavby pro rybáře znamenal nemožnost použití jakýchkoliv plavidel, včetně například nafukovacích člunů pro zavážení. Zákaz byl vydán Státní plavební správou již 20.9. 2024 a platil do odvolání.

To nastalo již tento čtvrtek 26.9.2024. Vodní cesty přehradní nádrže Nové Mlýny I, III jsou tak od 26. 09. 2024 12.00 hod v provozu pro všechny uživatele plavidel dle pravidel platných na těchto nádržích.

Co se týče samotného zákazu, jsou zprávy, že je ne všichni dodržovali. Důvodem zavedení zákazu přitom mělo být větší množství naplavenin.

Na nebezpečí spojené s nimi upozorňuje SPS i nadále. Provozovatelé všech plavidel musí brát v úvahu možnost výskytu předmětů, které mohou být potencionálně nebezpečné pro plavební provoz.

Zdroj: Státní plavební správa

Další omezení pro rybáře přijdou za týden

Na Dyji 5 musí rybáři počítat s dalšími omezeními. Tentokrát však radostnějšího charakteru.

Na dolní Novomlýnské přehradě se bude opět konat již tradiční závod Stairs2Hell, což je v podstatě evropské mistrovství v lovu kaprů.

stair2Hell 2023
Foto: S2H

Opatření platná pro nesoutěžící rybářskou veřejnost budou podobná jako každoročně a většina rybářů je na ně zvyklá. Důležitý je zejména zákaz použití plavidel pro lov a vyvážku, který bude platit již den před začátkem akce.

Lov bude omezen samozřejmě na vyznačených sektorech, které budou podél téměř celé přehrady. V souvislosti s konáním tohoto závodu platí zákaz lovu ryb v závodních úsecích a jejich ochranném pásmu (vyznačeno bójemi) v době od soboty 5. října 2024 od 12.00 hodin do soboty 12. října 2024 do 14.00 hodin.

Dále v souvislosti s konáním závodu na celém revíru platí zákaz lovu z lodí a zavážení nástrah v době od pátku 4. října 2024 do soboty 12. října 2024 do 14.00 hodin.

Zdroj: Moravský rybářský svaz

Čtěte také:

Pozor na Nových Mlýnech – byl vyhlášen zákaz plavby

Lysec 30,3 kg z prvního večera na WCC: Slováci útočí na rekord

Odhodlání a vytrvalost rybáře: po 20 letech konečně ulovil vysněnou velkou štiku

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.