Zarybňování za uplynulý týden:

kapřík
Ilustrační foto

Vypadá to, že v následujících dne budou mít všichni naprosto jiné starosti než zarybnění revírů. Vzhledem k blížícím se vysokým průtokům, samozřejmě.

Přesto se za poslední týden až deset dní do revírů vysazovalo. Přehled dostupných informací o vysazování ryb na svazových revírech přinášíme jako každý týden. Minulou zprávu si můžete přečíst zde.

Revíry ve Východočeském územním svazu ČRS

Máme informace staré víc jak týden, takže nejde zcela o čerstvé info. Tentokrát bylo do několika lokalit vysazeno celkem 3 980 kg kapra, 240 kg sivena amerického a 500 kg pstruha duhového.

Rozdělení kapra na revíry MO

Kapr tržní měl tentokrát velmi slušnou průměrnou hmotnost mezi 2,6 a 3,3 kg na kus. Celkem bylo distribuováno 3 980 kg této enormně oblíbené ryby, která tvoří základ našich sportovních i hospodářských revírů. Rozdělení kaprů bylo mezi následující MO:

  • MO Horní Maršov: 400 kg
  • MO Brandýs nad Orlicí: 400 kg
  • MO Rychnov nad Kněžnou: 800 kg
  • MO Nekoř: 800 kg
  • ÚN Pastviny: 800 kg
  • MO Trutnov: 780 kg

Vysazení sivena amerického a pstruha duhového

Dalšími druhy ryb, které byly vysazeny, jsou siven americký a pstruh duhový. Siven americký, o průměrné hmotnosti 0,45 kg na kus, byl vysazen ve dvou lokalitách. Celkem bylo vysazeno 240 kg této ryby, přičemž veškeré množství bylo distribuováno do pstruhového revíru MO Dvůr Králové nad Labem.

Co se týče pstruha duhového, bylo vysazeno celkem 500 kg ryb o průměrné hmotnosti 0,35 kg na kus. Pstruh duhový byl rozdělen mezi tři revíry:

  • MO Brandýs nad Orlicí: 200 kg
  • MO Nové Město nad Metují: 200 kg
  • MO Havlovice: 100 kg

Pstruh duhový i siven americký jsou oblíbenými rybami nejen mezi sportovními rybáři. Letos si na P vodách VČÚS během podzimu užijí své i vláčkaři neboť byla prodloužena doba přívlače až do konce sezony v listopadu.

Pokud ale po týdnu z vysazených ryb ještě něco zbylo, podmínky pro chytání nyní nebudou úplně ideální. Čekají se velké povodně a na Orlici, Úpě a horním Labi, kam byly siveni a duháci vysazeni, většinou stoupají průtoky po deštích velmi rychle. Vodohospodáři se již chystají. V noci na dnešek došlo například k vypuštění přehrady Les Království na Labi (MP revír MO DKnL), kde hladina rychle klesla o téměř 4 metry.

Kapři a tloušti ve středních Čechách

Středočeši vysadili v minulém týdnu přes 6 tun kaprů. Celkem bylo tentokrát do vodních ploch Středočeského územního svazu (SÚS) vysazeno 6 400 kg kaprů. Kapři o průměrné hmotnosti 2,3 kg na kus pocházeli z letních prubů Rybářství Chlumec nad Cidlinou a byli rozděleni do několika lokalit.

Do vodní plochy Písková Lhota bylo vysazeno 3 500 kg kaprů, do Dvorců 250 kg a do Smilovic rovněž 250 kg. Další množství kaprů bylo distribuováno do VP Božkov (600 kg), Stržený (600 kg) a Jelito (1 200 kg) s průměrnou hmotností 2,2 kg na kus.

Mimo to, před několika dny bylo revíru SÚS Schořov vysazeno dalších 700 kg kaprů o průměrné kusové hmotnosti 2,5 kg.

Vysazování jelce tlouště

Ani v tomto týdnu nezapomněli na říční druhy. Tentokrát bylo vysazeno 9 500 kusů tloušťů o velikosti 6 až 8 cm.

Rozdělení tloušťů proběhlo následovně: MO Benešov a MO Čerčany obdržely po 1 000 kusech, MO Předměřice nad Jizerou 1 000 ks, SÚS Mlynařice 100 ks, SÚS Vlkava 1a2 1 500 ks, MO Benátky nad Jizerou 700 ks, MO Mladá Boleslav 2 000 ks, MO Křivoklát 1 200 ks a MO Rakovník 1 000 ks.

Čtěte také:

A povolenku máte? Rybářská stráž kontrolovala v Praze (video)

Do svazovek vysadili kapry, pstruhy i siveny. Kde si můžete dobře zachytat?

Tip na kaprovou děličku od Nash: X Series Rod v 3 lb a dvanácti stopách

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.