Další trofejní kapři: na Stairs2Hell zabral šupináč 27,85 kg

V závodě Stairs2Hell značně přituhuje. Do konce akce zbývá už jen něco přes dvanáct hodin. Dlouhá a napínavá noc z pátku na sobotu může rozhodnout o posledních změnách v pořadí. O celkových výsledcích ale zatím pomlčíme. Podívat se můžete sami přes odkaz na konci článku.

Pojďme se zaměřit na kategorii nejtěžší ryba, což je právě kategorie v níž se za poslední dny odehrály velké věci.

Prvenství se přepisovalo hned několikrát v posledních 48 hodinách. Až do včerejší půlnoci ale všechny ryby se poctivě držely pod 25tkovou hranicí.

Po půlnoci to konečně prasklo. A paradoxně ta nepřekonatelná hranice najednou padla hned několikrát. Dnes ráno se roznesla zpráva o nočním úlovku kapra Trakker teamu na pegu 12. Ryba měla 26,55 kg.

To ovšem nikdo netušil, jaká mela se strhne přes den. Nad ránem to cinklo u Pavlova na krajním pegu 100 a byla z toho další pětadvacka. Tým Carpstar zde chytil kapra 25,5 kg.

Když se vrátíme na severní břeh, tak mezi Strachotínem a Šakvicemi se ve stejných brzce ranních hodinách ozval kapr 25,77 kg na pegu 35 u týmu EXLEGEND CARP TEAM.

Kapr s hmotností 27,85 kg, foto:S2H

A hlavní překvapení dne je dopolední ryba (ve výsledcích zapsáno 11:35) týmu MIKBAITS MA&RE TEAM  na pegu 42 u Šakvic. 27,85 kg!! To už je pořádný kus a taky trochu kuriozita v rámci posledních dnů, kdy větší ryby braly hlavně za tmy.

Finální noc závodu právě nastává. Historicky na Stairs2Hell poslední noc i ráno nebyly chudé na překvapení. Několikrát se měnilo pořadí a lovily ty největší ryby doslova na poslední chvíli.

Rozhodnuto je už ale nejspíš v kategorii těžba, kde si tým ANACONDA/MEGABAITS vytvořil takový náskok, že to snad není reálné dotáhnout. K večeru měli 457 kilo ryb, zatímco druhý tým v těžbě necelých 210 kg.

Celkem bylo vpodvečer ve výsledcích 4 ks kaprů nad 25 kilo, přičemž včera touto dobou tam nebyl ani jeden! Dále 32 ks bylo nad 20 kg a 130 kaprů nad 15 kilogramu.

Celkově se večer v bodování zobrazovalo 349 ks kaprů nad 7 kilo, což je minimální hranice pro započítání úlovku do závodu.

Dá se také říct, že většina týmů si už na bodovanou rybu sáhla. Pokud dobře počítám, tak rybu má 79 týmů ze sta.

To je určitý rozdíl například oproti World Carp Classic 2024, který se nedávno konal ve Francii. Tam zůstalo bez ryby týmů více. Navíc závod na Pálavě ještě neskončil a úlovky budou přibývat.

Doporučujeme vaší pozornosti také zprávy z Pálavy, včera vyšel zajímavý rozhovor s jedním z místních rybářů a zároveň účastníků letošního S2H.

Zajímat to může i ty, kdo by se chtěl závodu zúčastnit v příštích letech. Dostat se na S2H totiž není zdaleka snadné:

Online výsledky zde

Všechny články o S2H najdete pod tímto linkem #Stairs2Hell

Oficiální FB stránka

Čtěte také:

ČRS kvůli povodním možná rybářům naúčtuje mimořádný poplatek

Šupináč ze soukromáku měl 47,4 kilo aneb neuvěřitelná výprava pana Kacpera a jeho kamarádů

Kde jsou obří okouni? Borci ve videu je našli v Holandsku

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.