Lysec a šupináč nad hranicí 27 kg: podívejte se na ryby z WCC2024

Foto: WCC

Co se děje na letošním World Carp Classic? Počasí se trochu uklidnilo a byl zrušen boat ban, soutěžící tak mohou zase využívat své čluny, což nešlo kvůli silnému větru a vlnám.

Zatímco mediální pozornost se soustředí hlavně na vedoucí týmy, poněkud stranou zůstává osud těch, kterým štěstí nepřeje. Letos je to místy klidné až příliš.

Některé sektory jsou dokonce zcela mrtvé už od začátku a rybu tam nemá žádný tým.

Co se týče pořadí na špici závodu, tam se nic zásadně nemění. Ve vedení je stále tým Carpriders ve složení dua rybářů Tomáš Slavík & Petr Korbička, kteří mají stále součet tří nejtěžších ryb celkem 69,5 kilogramu.

Do vedení je předvčerejškem dostala ryb vážící 26,3 kg. Zprávu ze včerejška si přečtěte tady.

Největší rybou WCC 2024 stále zůstává více než třicetikilový lysec jednoho ze slovenských týmů, kterému chybělo jen málo do rekordu celého WCC za jeho historii trvající od roku 1998. Je to tedy druhá největší ryba celého WCC vůbec.

Jak jsme již psali, do pořadí se počítají tři nejtěžší úlovky každého týmu, kterých je aktuálně 105, poté co jeden z polských týmů musel odjet.

Pořadí se může celkem rychle měnit, pokud tedy přijdou další velké ryby. Aktuálně dnes po ránu stále vede jeden z týmů Carpriders. Na druhém místě je tým pod vlajkou Slovenska v sestavě Peter Urbenyi, Miroslav Kolesar, Ondřej Beran, kteří nejsou na první místo daleko – celkem mají 68,1 kilogramu.

Třetí jsou stále Litevci Aleksandr Kriukov, Renaldas Marciukaitis a Saulius Savickas s celkovými 64 kg. Pořadí je těsné a možný úlovek další velké ryby u TOP týmů s tím může dost zamíchat.

Neznamená to ale, že velká ryba je automaticky postup do vedení. To neplatí obzvlášť pokud má tým pouze jeden úlovek, jako v případě kluků, kteří mají skoro rekordního lysce třicátníka ale jsou celkově na průběžném osmnáctém místě. Jak jsme také psali výše, je stále nemálo týmů bez jakékoliv ryby,

Šupináč 27 kg a lysec 27,9 kg – druhá a třetí největší ryba závodu

O prvních pozicích a největší rybě jsme už psali. Teď se podíváme na další pěkné úlovky.

Slováci na průběžné druhé pozici mají zatím nejtěžšího šupináče a celkově zatím třetí nejtěžší rybu letošního WCC – rovných 27 kilogramů.

Video s 27 kg kaprem (česko)slovenského týmu:

*Pokud se video nenačte, tak obnovte stránku nebo ji otevřete na nové kartě

Další pěknou rybu má rakouský tým Tirol. Ta vážila dokonce 27,9 kg. Tento tým je se součtem 56 kg na průběžném pátém místě:

Lysec 27,9 kg rakouského týmu Tirol. Foto: WCC

Nová videa zatím nejsou

Od minula nejsou na YT žádná nová videa (nejspíš přibudou během dne a večer). Odkazy na ty předchozí a všechny zprávy z letošního WCC můžete najít pod tagem #World Carp Classic

Čtěte také:

Shimano Power Aero 14000 XTC, naprostá špička pro kaprařinu

Odnesl 4 kapry za půl hodiny? Rybář zveřejnil virální video od české říčky

5 tipů pro lov kapra na řece

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.