30 dní v proudu: známý kaprař zítra zahájí charitativní rybářský maraton 

muškaření na MP Labi
Ilustrační foto: archiv

Kaprař Jakub Gieszman 1. září znovu zahájí charitativní rybářskou akci zvanou 30 dní v proudu.

Jakub je známým vyznavačem lovu na rychle tekoucích vodách. Jeho oblíbeným revírem je především Labe, které zná velmi dobře na mnoha místech, nejen v jeho domácích Severních Čechách.

Smyslem akce 30 dní v proudu je pomáhat lidem, kteří se ocitli v nepřízni osudu a oficiální instituce jim nedopřávají nezbytnou finanční pomoc.

Jakub bude celých 30 dní na rybách. Sledovat jej můžete na jeho profilech na sociálních sítích.

Tam bude postovat průběžné reportáže a live streamy, při nichž bude diváky motivovat k příspěvku na dobrou věc. Navštíví ho také řada hostů a představitelů rybářských firem, které tento projekt podporují.

Kde můžete akci sledovat:

Instagram:

Jakub Gieszman: https://www.instagram.com/gieszman/

Facebook: Labák Prouďák

30 dní v proudu pro Martínka bude již druhý ročník charitativního lovu 

V minulém roce se akce zaměřila na pomoc Simoně, která trpí plicní chorobou CHOPN. 

Letošní ročník má za cíl pomoci malému Martínkovi. Dnes devítiletému chlapci se loni na podzim obrátil život zcela na ruby.

Vracel se ze hřiště, kde hrál s kamarády fotbal. Kvůli covidu se nekonaly žádné fotbalové tréninky ale kluci nedokázali bez pohybu vydržet a na rozdíl od dětí, které sedí jen doma u počítače, trávili čas sportem nedaleko od domova.

Bohužel, při krátké cestě domů jej srazilo auto a Martínek zůstal při nehodě zaklíněný pod ním. Kromě jiných zranění se několik minut dusil, což jeho organismus silně poškodilo a navíc vyústilo v zástavu srdce.

Kvůli těmto komplikacím se po nehodě ocitl ve vegetativním stavu a trpí celou řadou dalších potíží.

I přes vážnost jeho zdravotního stavu se však, bohužel, nedaří všechny výdaje pokrýt ze zdravotního pojištění. Rodina tak kromě následkům neštěstí čelí i problému, kde vzít peníze na co nejlepší péči. Finanční náklady jsou přitom značné.

Jde například o vůz, v němž bude možné přepravovat vozík a celou řadu dalších nákladných pomůcek či léků včetně speciálního lůžka a dalších věcí, které Martínkovi pomohou se s následky nehody co nejlépe a nejrychleji vyrovnávat.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.